понедељак, 11. јануар 2016.

Treacherous Three / Izdajnička trojka


Old skul reperi su bili face. Ništa manje ne važi ni za ovu grupu. Meni lično je draga, premda istini za volju moje poznavanje old skul repa nije ništa spektakularno, malo više od osnove.

Kaže:
"One of the first rap groups on record, Treacherous Three recorded for both of the major old school labels (Enjoy, Sugar Hill) and introduced a faster style of rapping (dubbed speed rapping) that influenced the later course of hip-hop. Formed by a trio of Harlem high-school friends -- Kool Moe Dee (Mohandas Dewese) and L.A. Sunshine (Lamar Hill), plus DJ Easy Lee (Theodore Moy'e) -- the group picked up a formerly Bronx-based MC named Special K (Kevin Keaton) and became Treacherous Three."

Pošto naredna emisija jeste posvećena nekim old skul facama rešio sam da okačim nešto od njih. I to dve celine, jedno su singlovi, a drugo je album koji je grupa izbacila tek 1994. godine nakon ponovnog okupljanja. Prvo je folder sa singlovima iz osamdesetih, parti trake, i meni lično je dobar trip čuti old skul grupu kako zvuči 10ak godina kasnije. Druga tema za razmišljanje je koliko se old skul grupa mogla uklopiti u zvuk zlatnog doba. Po meni, dovoljno.

1. Treacherous Three - Get Up (6:04)
2. Treacherous Three - Turning You On (6:10)
3. Treacherous Three - U.F.O (6:50)
4. Treacherous Three - The Body Rock (7:28)
5. Treacherous Three - Feel The Heartbeat (5:36)
6. Treacherous Three - At The Party (7:34)

DOWNLOAD

Među trakama nije New rap language, ali nju sam vrteo u prvoj emisiji posvećenoj staroj školi. To je traka koja ima dobar značaj za istoriju rep stila i rime.
Evo linka za post ka toj emisiji, sad sam skontao da sam je radio prošle godine otprilike u isto ovo vreme. Setio sam se Christhmas rap-a. Pojedinačne pesme su na downloadu - ligidilink.
To je '94.

Old School Flava

1. The Treacherous Three - Old School Flava (5:11)
2. The Treacherous Three - We Come Phat (4:13)
3. The Treacherous Three - Lower The Boom (5:03)
4. The Treacherous Three - The Mic Wreckers (4:37)
5. The Treacherous Three - Moe Money Moe (5:01)
6. The Treacherous Three - Ain't Nothin' Changed (6:03)
7. The Treacherous Three - Sun Is Up (4:37)
8. The Treacherous Three - We Wit It (4:23)
9. The Treacherous Three - A True Story (3:45)
10. The Treacherous Three - Feel The New Heartbeat (4:41)

Download

Super je albumčić. Ja sam vrteo "A true story" koju treba čuti jer je prava priča :) i "Sun is up" sa prebrutalnom matrom i rep i tema su vrlo na mestu za 94 i trip kulture. Dvoumio sam se da li da ubacim i Moe Money Moe, ali nisam zbog trajanja emisije.
Sa vremena na vreme ću kačiti old skulere, radi obrazovanja mladih naraštaja.

Нема коментара: