уторак, 16. фебруар 2016.

Erupcija #10

Osladilo mi se ovo sa nesnimanjem emisije, mislim da će to biti slučaj za naredni period. Manje vremena potrošim, a ovako ću u tekstu ispoštovati više linkovima, gde mislim da treba. A kao klasičan rep štreber gotivio bih da nekada naletim na neku takvu formu.

Pa kaže:

1. Praverb The Wyse - Reason Why ft. DXA (3:27)

- Mali znak poštovanja za početak, i dobra traka, RIP. Praverb je nemački reper, radi se o tipičnom evropskom/kontinentalnom repu na engleskom. Dakle, reprezent priča najviše. Ove godine je izbačen The Legacy, pored njega tu je par jakih imena tipa J-Live, KennStarr, Supastition... Prihod od projekta ide njegovoj porodici. Kupi/Slušaj

2. Jazz Spastiks feat. Sleep Sinatra - Time To React (2:40)
3. Jazz Spastiks feat. Sleep Sinatra - We Don't Play (3:10)
4. Jazz Spastiks feat. Sleep Sinatra - Facts (1:08)

- Projekat je ispao neki dan - kombinacija Spestiksa i Slip Sinatre. Dobar. Ako znaš šta da očekuješ. Mene lično je iznenadila količina katova i instrumentala, prosto sam ispao iz toka i nisam očekivao. Preporuka za album, titl je "Portals". Spestiksi su inače dobro kotirani producenti, inače dva Škota. Sinatra je Amer, ta neka neo bum bep generacija, zapažanja i dublje priče sa poentom, s tim što mu je priča manje dosadna od prosečne, iako se kao mc nešto ni ne ističe previše.

5. Jungle Brown - In the City ft. Krysis (3:53)
6. Jungle Brown - Same Old Same (2:44)
7. Jungle Brown - Keep it Movin (3:47)
8. Jungle Brown - Vices (3:21)

- Ovo je iskop za ovu emisiju. Najpreporučenije slušanje. Prvo snimiti face. Ja davno nisam čuo lepše plovljenje ritmom, prokleti britanezeri. Sva beda američke priče kada Britanci donose ključnu svežinu u svakom podžanru repa.


9. Davonte the Bonafide - Easy To a Mack (2:28)
10. Davonte the Bonafide - Ch'yea (3:40)
11. Davonte the Bonafide - Last Four Days Faded (1:52)

- Zanimljiv reper. Brzalice i pričice. Bonafied iliti Pr/Overen u slengu. Na žalost ostao je ispod radara većine, pretpostavljam da njegovo vreme tek stiže. 2015 izbacio projekat Long Awaited. Čuj u emisiji pa slušaj dalje ako legne.

12. Professor P & DJ Akilles featuring Cleo - Sleep (4:21)
13. Professor P & DJ Akilles - Mind Over Matter (3:31)

- Ne bih trošio reči previše na ovaj dvojac. To je nešto što se dobro prima na domaćem prostoru. Šveđani su, idu uz tu tradiciju, čak im gostoje i Promoe na albumu. S tim što je i ovo hip hap priča. Gostuju Masta Ace, Rah Digga, Planet Asia - link za All year, every year - ovde. Vidi npr spot za stvar iz emisije, a ima ih još pa kopaj po tjubu ako ti valja. Za emisiju sam birao stvar Sleep jer nije prokleti reprezent :)14. Ruste Juxx & Kyo Itachi - Nebula (2:02)
15. Ruste Juxx & Kyo Itachi - Meteorite (2:30)
16. Ruste Juxx & Kyo Itachi - Water On Mars feat Rim Da Villins (2:43)

- Rasti Džaks je mnogo lud. Sada je u ulozi popizdelog svemirskog kauboja. Itači radi proverene bitove tako da je ova kombinacija do jaja. Inače sam uvek skeptičan prema Rđavom, jer mu je skil na maksimumu, ali vid na šta liči. Sada je konačno pronašao svoju vokaciju, klasičan rep strip junak. Dobre igre reči, više nego legitimna produkcija. Mahom kratke trake, tako da ne spušta atmosferu. Preporuka, okačiću ceo album ovih dana kad stignem.

17. Melancholy - Eyeball (3:07)

- Držao sam u šteku traku, mrzi me da guglam, otpala je od neke prošle emisije. Meni uvek zanimljiv zvuk, neka lična priča da se posluša na miru.

18. Slone - Stencil feat. D.dand & Volition (3:01)

Bitmejker/Producent. Ima dobar album - At The Boom Jazz Café. To je više Chilly materijal zbog zvuka. Na dosta traka repuje Racecar koga masu gotivim, Audessey i Rita J su mi još dva poznata imena na tom albumu. Onako, vredi ko gotivi, ja sam ispao malo iz tog osećaja u ovom momentu pa nisam kredibilan. Ova traka mi je bila specifična, instrumental je pokidan. I poslednja traka iz emisije je isto sa tog albuma, malo pesme, svaki šlager pevač bi bio ponosan na mene kako završavam ove emisije, čita emocija.

19. Celo - Access (1:07)
20. Celo - Note to Self (1:36)
21. Celo - Situated (2:22)
22. Celo - Ight (1:20)

- Štreb rep. Kratke trake, meni zanimljivo baš. Ima običnu, a opet originalnu priču, igranje rečima i sprdanje sa sobom. Njega ću za kvout koji ubacujem u titl emisije. LINK

23. Slone - Wasting Time With Gun's feat. Chima Anya & Lauren Crown (3:45)

Link kad okačim.
okačio slušaj www.betonradio.rs

Нема коментара: